Veelgestelde vragen Vleugel Vloeren
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Wanneer u een offerte wil ontvangen kunt u deze aanvragen via de website of per e-mail. Bij het aanvragen via de website kunt u aangeven van welke vloer(en) u een offerte wil ontvangen. Vul daarna uw gegevens in, dan kunnen wij contact met u opnemen voor de verdere informatie die wij nodig hebben. Aan de hand daarvan zullen wij u een passend aanbod doen. U mag ons ook een e-mail sturen met uw wensen en bijvoorbeeld een plattegrond of afmetingen waar we van uit mogen gaan. Geef daarbij wel altijd uw telefoonnummer, zodat wij u telefonisch kunnen benaderen bij vragen.
Kan ik een vloer ook laten leggen of bezorgen?
Het is zeker een optie om uw vloer te laten bezorgen of laten leggen. Wij hebben eigen stoffeerders in dienst en werken met een klein aantal vaste ZZP’ers die al jaren voor ons werken. We weten dus wat we aan ze hebben.
Komt Vleugel Vloeren inmeten op locatie?
Wanneer wij een vloer of raamdecoratie bij u komen plaatsen komen wij altijd bij u inmeten. Wanneer u de plaatsing zelf doet is dit optioneel. Een inmeetafspraak is altijd kosteloos.
Hoe behoud je de kwaliteit van je vloer?
Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je nieuwe vloer zijn kwaliteit behoudt. Kies als eerste voor een vloer met een slijtlaag die geschikt is voor jouw situatie. Per type vloer zijn er verschillende gradaties in slijtlagen, die geschikt zijn voor slaapkamers tot aan winkels en kantoren en alles er tussenin. Ook is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen: plaats een goede schoonloopmat om vuil en vocht op te vangen, voorzie poten van meubels van de juiste bescherming (wij adviseren de bescherming van Dr. Schutz).
Is mijn vloer kleurvast?
Alles kan verkleuren door UV licht, dus ook jouw vloer. Wel is het zo dat er verschil zit in de mate van verkleuring. Pvc en laminaat zal weinig verkleuring hebben, maar een echte houten vloer daarentegen kan lichter worden naarmate hij ligt. Het is dus ook altijd belangrijk om bij grote ramen gebruik te maken van goede buiten- en/of binnenzonwering om jouw vloer te beschermen tegen UV.
Hoe onderhoud je je vloer?
De manier van onderhoud is afhankelijk van het type vloer. Bij het stofzuigen van een vloer is het bijvoorbeeld belangrijk om bij gladde vloeren gebruik te maken van een zuigmond met borstels, zodat hij niet over de vloer krast. Bij tapijt is er minder zuigkracht nodig, anders heb je kans dat het tapijt beschadigd.
Bij het dweilen van gladde vloeren volstaat een lichtvochtige mop met een reiniger speciaal voor jouw type vloer. Geen reiniger in huis? Dweil dan liever met alleen water dan met een alternatief schoonmaakmiddel: deze kan een verkeerde pH-waarde bevatten. Ook een stoomreiniger wordt in de meeste gevallen afgeraden door onze leveranciers.
Een houten (geoliede) vloer heeft iets meer onderhoud nodig dan onze andere vloeren. Deze moet ook gevoed worden, dus het is verstandig om een houten vloer één keer per 1-2 jaar te voorzien van een onderhoudsolie. Ook is de luchtvochtigheid erg belangrijk voor een houten vloer. Bij een te lage luchtvochtigheid is er kans op scheuren, bij een te hoge luchtvochtigheid op bollen en kraken. De luchtvochtigheid kun je op peil houden door een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen.
Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?
In principe zijn alle vloeren geschikt voor vloerverwarming. Wel is het zo dat hoe dikker de vloer is, hoe meer ‘moeite’ de vloerverwarming heeft om de warmte door de vloer heen te krijgen. Ook moet je rekening houden met bijvoorbeeld een ondervloer: dit zorgt voor extra dikte. Daarnaast laat een verlijmde vloer beter de warmte door dan een zwevende vloer: stilstaande lucht werkt immers isolerend.
Hoe houd ik de luchtvochtigheid in de gaten en op peil om mijn houten vloer mooi te houden?
Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid in uw ruimte meten. De ideale waarde voor uw houten vloer ligt tussen de 50 en 60%. Met name in de koude wintermaanden kan de luchtvochtigheid een stuk lager liggen dan gewenst en dan is het belangrijk het binnenklimaat te verbeteren met een luchtbevochtiger. Laat u goed adviseren over klimaatbeheersing, om uw houten vloer in de beste conditie te houden.
Hoe lang kan ik niet over mijn geëgaliseerde vloer heen lopen?
Gemiddeld duurt het ongeveer 6 uur voordat de geëgaliseerde vloer weer voorzichtig beloopbaar is. Dit is afhankelijk van verschillende omstandigheden: ventilatie, temperatuur in de ruimte en buiten, weersomstandigheden/seizoen.
Hoe weet ik hoe laat de stoffeerder(s) bij mij start(en)?
U krijgt 2-7 dagen van tevoren een e-mail waarin vermeldt staat in welk tijdsbestek u de stoffeerder(s) kan verwachten.
Moet ik aanbetalen op mijn nieuwe vloer en/of raamdecoratie?
Voor vloeren vragen wij geen aanbetaling. In de e-mail met de starttijd van de stoffeerder(s) ontvangt u ook de factuur en betaalgegevens. Wij vragen u 80% betaald te hebben op het moment dat de stoffeerder(s) bij u start(en). De laatste 20% betaald u voor of op de dag van oplevering. U heeft de mogelijkheid om te pinnen bij onze stoffeerder(s), maar mag het bedrag ook vooraf overmaken per bank.
In verband met maatwerk vragen wij voor raamdecoratie is volledige betaling, voordat de producten besteld worden.
Wilt u uw nieuwe producten betalen uit een bouwdepot? Geef dit alstublieft aan bij het akkoord geven op uw offerte, dan kunnen we hier rekening mee houden.
Waar moet ik rekening mee houden als een vloer door Vleugel Vloeren bij mij gelegd wordt?
De desbetreffende ruimte(s) moet(en) vlak, hard, leeg, schoon, blijvend droog en stofvrij zijn. Bij egaliseren moet de ruimte een temperatuur hebben van ongeveer 16°C hebben, wanneer we een vloer komen leggen is dat een temperatuur van ongeveer 18°C.
Wij vragen u altijd aanwezig te zijn bij de oplevering van uw nieuwe producten, zodat eventuele op- of aanmerkingen direct opgemerkt en, indien mogelijk, opgelost kunnen worden.
Zorgt egaliseren er voor dat mijn vloer helemaal vlak en waterpas wordt?
Wanneer wij uw vloer komen egaliseren, wordt uw vloer glad gemaakt, maar niet waterpas. De egaline laag is maar een dun laagje van 2 tot 3 mm en volgt de glooiing van de dekvloer. Het is dus mogelijk dat, als er bijvoorbeeld ook plinten geplaatst worden, er kleine kieren zullen ontstaan tussen de vloer en de onderkant van de plint. Dit is helaas niet te voorkomen.